Nico Rosberg moest zondag de koppositie in de WK-stand afstaan aan Lewis Hamilton, die de Grand Prix van Spanje won. De Duitser van Mercedes zette zijn teammaat de hele race in Barcelona onder druk.

"Eigenlijk kwam ik één rondje tekort om een echte inhaalpoging te wagen", vertelde Rosberg na afloop op het podium. "In de laatste ronde maakte ik nog veel terrein goed."

"Ik ben best tevreden. Deze tweede plaats is goed met het oog op het kampioenschap. Er zijn gelukkig nog veel races te gaan."

Hamilton constateerde dat hij moeite had met de balans. "Vandaag moest ik echt op de engineers vertrouwen, Nico was sneller. Deze zege betekent alles voor me, ik had hier nog nooit gewonnen." 

Daniel Ricciardo legde beslag op de derde plaats, op liefst 50 seconden van de coureurs van Mercedes.

"Eigenlijk hoopten we een beetje op een saaie race", liet de Australiër weten. "In de hiërarchie staan we nu tweede of derde. Hopelijk kan ik de podiumplek deze keer wel behouden."

Met die laatste opmerking doelde Ricciardo op het feit dat hij uit de uitslag van de Grand Prix van Australië werd geschrapt omdat hij de limiet voor brandstofverbruik had overschreden.