Na 101 jaar speelt er komend seizoen geen Limburgse club meer op het hoogste niveau in Nederland. VVV-Venlo werd zondag uitgeschakeld in de play-offs om promotie/degradatie.

De club uit Venlo verloor met 2-1 bij FC Dordrecht. Jeffrey Fortes tekende zeven minuten voor tijd voor de winnende treffer. Ook Paul Gladon (FC Dordrecht) en Jules Reimerink (VVV) waren trefzeker. Afgelopen donderdag had FC Dordrecht in Venlo al met 3-1 gewonnen.

VVV-Venlo, dat vorig jaar degradeerde uit de eredivisie, is komend seizoen één van de vier Limburgse clubs in de Jupiler League. Hekkensluiter Roda JC verdween vorige week na 41 jaar uit de eredivisie. MVV en Fortuna Sittard spelen al jaren niet meer op het hoogste niveau.

In het seizoen 1912/1913 was Limburg voor het laatst niet vertegenwoordigd op het hoogste niveau.

Excelsior

FC Dordrecht strijdt in de volgende ronde van de play-offs tegen Sparta om een ticket voor de eredivisie. De Rotterdammers schakelden zondag NEC uit, waardoor de Nijmegenaren na twintig jaar degradeerden naar de Jupiler League.

Naast FC Dordrecht plaatste Excelsior zich zondag voor de laatste ronde van de play-offs. Na de 3-1 zege van de Rotterdammers donderdag bij FC Den Bosch, werd op Woudestein met 2-1 gewonnen. Lars Veldwijk maakte beide treffers voor de thuisploeg. Ralf Seuntjes scoorde voor Den Bosch.

Excelsior moet het in de volgende ronde opnemen tegen RKC Waalwijk, dat zondag De Graafschap uitschakelde. Na 1-0 winst voor de Waalwijkers donderdag in Doetinchem werd het in Waalwijk zondag 1-1.