De Oklahoma City Thunder en Indiana Pacers hebben beide een 2-1 voorsprong genomen in de best-of-seven serie in de play-offs van de NBA.

De Thunder wonnen met 118-112 van de Los Angeles Clippers en de Pacers waren veel te sterk voor Washington (85-63).

Het duel tussen Oklahoma en Los Angeles was zeer spannend. De Clippers gingen nog met een voorsprong het vierde kwart in, maar na een tussensprint in de slotfase gaven de Thunder de leiding niet meer uit handen.

Het derde duel in de serie werd op het scherpst van de snede gespeeld. Blake Griffin moest in het derde kwart zelfs naar de kant met een bloedneus, nadat hij in het gezicht was geraakt door Serge Ibaka.

Kevin Durant was topscorer met 36 punten. Russell Westbrook voegde er 23 en dertien assists aan toe. Bij de Clippers maakte Blake Griffin 34 punten.

Zondag is de volgende wedstrijd in Los Angeles. 

Pacers

Indiana had geen problemen met Washington. Defensief waren de Pacers oppermachtig. Ze hielden de Wizards tot 63 punten, wat een negatief clubrecord in de play-offs betekende.

''We hadden een slechte avond. Het leek wel of we expres probeerden om de schoten te missen'', baalde forward Nene Hilario, bij wie elf van zijn veertien pogingen mis gingen.

Paul George was met 23 punten topscorer in de wedstrijd.

Het vierde duel is zondag in Washington.