Golfer Joost Luiten is ook in het weekeinde nog actief bij het prestigieuze Players Championship in Ponte Vedra.

De 28-jarige Zuid-Hollander ging vrijdag rond in 72 slagen (par). Daarmee belandde hij in Florida op een score van 140 na zijn sterke openingsronde van 68.

Luiten had vrijdag een vroege start. Na zijn achttiende hole moesten nog veel spelers hun tweede ronde voltooien. De 'cut' in het deelnemersveld lag uiteindelijk op level par.

Met zijn score van -4 neemt Luiten de gedeelde negentiende plaats in. De Duitser Martin Kaymer behield met -12 na twee ronden zijn leidende positie. Met een totaal van 133 slagen heeft hij een slag minder dan de Amerikaan Jordan Spieth.

Relaxed

Luiten kende op de tweede dag een wat wisselend optreden met meteen een bogey op de eerste hole, maar hij herstelde zich met een birdie op de tweede. ''Het had best beter gekund, maar ik ben absoluut niet ontevreden over m’n spel'', zegt hij op zijn website

''Het was een pittige dag met veel wind en moeilijk gestoken pins. Met die goede ronde van gisteren de cut eigenlijk wel relaxed gehaald en morgen kijken wat er allemaal mogelijk is.''

Het prijzengeld bij het evenement bedraagt tien miljoen dollar (7,3 miljoen euro).