Rob Alflen (46) volgt Jan Wouters op als trainer van FC Utrecht. Co Adriaanse (66) is aangesteld als technisch adviseur bij de Utrechtse club

FC Utrecht heeft dat vrijdag op een persconferentie bekendgemaakt. Het is nog niet bekend wie de assistent wordt van Alflen, die een contract voor een seizoen heeft getekend. Adriaanse heeft voor drie jaar getekend in Utrecht.

Alflen was vanaf oktober 2011 assistent van Jan Wouters, die het toen bij FC Utrecht overnam van de opgestapte Erwin Koeman. Als profvoetballer speelde de middenvelder bij FC Utrecht, Ajax en Sparta. 

Ook Adriaanse speelde voor FC Utrecht. Hij kwam tot 176 wedstrijden voor de club uit de Domstad.

Als trainer werkte hij in Nederland bij PEC Zwolle, ADO Den Haag, Willem II, Ajax, AZ en FC Twente. In het buitenland bij FC Porto, Metallurg Donetsk, Al Sadd (Qatar) en Red Bull Salzburg.

Aanvallende speelstijl

"Robby staat een aanvallende speelstijl voor, waar wij graag weer naar terug willen", aldus algemeen directeur Wilco van Schaik op de clubsite

"In onze academie staat deze speelstijl al centraal en ook binnen de scouting is dit inmiddels het uitgangspunt. Wij menen met Robby een trainer gevonden te hebben die als geen ander invulling kan geven aan onze visie en speelstijl."

Alflen is blij met zijn aanstelling. "Mijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal, in de stad waar ik woon, bij de club waar ik als jonge speler mocht debuteren en waar ik voorheen diverse functies heb bekleed, daar kijk ik wel naar uit", stelt de trainer. 

"De clubleiding heeft al vroeg het vertrouwen in mij uitgesproken en bevestigt dit nu door mij voor de groep te zetten."

Gedeelde visie

Adriaanse staat volledig achter de aanstelling van Alflen. "Robby en Co hebben diverse gesprekken gevoerd. Er is een klik, zowel op voetbaltechnisch als op menselijk vlak", aldus Van Schaik.

Alfen kijkt uit naar de samenwerking met Adriaanse. "In mijn gesprekken met Co delen we een visie met betrekking tot de manier van voetballen en de intenties van een elftal."

Bekijk de reactie van Alflen:

Adriaanse: 'We willen toeschouwers vermaken'

Overzicht: De trainerscarrousel in de eredivisie