De damesselectie voor het WK hockey in Den Haag is donderdag bekendgemaakt. Bondscoach Max Caldas liet weten dat Kitty van Male, Merel de Blaey en Charlotte Vega als laatsten zijn afgevallen.

Van Male was de meest opvallende afvaller. De 25-jarige speelster van Amsterdam won goud op de Olympische Spelen van Londen en was daarna ook actief op twee Hockey World Leagues en het EK. 

Den Bosch-verdediger De Blaey (27) nam afgelopen zomer een hockeybreak en ontbrak afgelopen winter ook op de finaleronde van de HWL in Argentinië.

Charlotte Vega was lang geblesseerd en keerde in de winter terug bij Oranje. De aanvaller van Amsterdam heeft nog geen toernooi-ervaring.

De opvallendste aanwezigen zijn de talenten Marloes Keetels en Xan de Waard én routinier Naomi van As. Keetels en De Waard, die beiden meegingen naar de HWL in Argentinië, speelden een jaar geleden nog in Jong Oranje.

Van As maakte in de tweede seizoenshelft haar rentree nadat zij haar kruisband had gescheurd. De middenvelder van Laren is voldoende hersteld om deel uit de maken van de WK-equipe.

WK-selectie

Joyce Sombroek (Laren), Frederique Derkx (Oranje-Zwart), Marloes Keetels (Den Bosch), Willemijn Bos (Laren), Carlien Dirkse van den Heuvel (SCHC), Kelly Jonker (Amsterdam), Lidewij Welten (Den Bosch), Caia van Maasakker (SCHC), Maartje Paumen (Den Bosch), Naomi van As (Laren), Ellen Hoog (Amsterdam), Larissa Meijer (Oranje Zwart), Kim Lammers (Laren), Eva de Goede (Amsterdam), Roos Drost (SCHC), Jacky Schoenaker (Amsterdam), Margot van Geffen (Den Bosch) en Xan de Waard (Kampong).