Thomas Dekker en Dylan van Baarle maken deel uit van de selectie van Garmin-Sharp voor de Giro d'Italia, die vrijdag begint in het Noord-Ierse Belfast.

Voor Dekker is het zijn derde deelname aan de Italiaanse rittenkoers. De Noord-Hollander eindigde in 2005 als 75e en werd vorig jaar 136e.

De 21-jarige Van Baarle debuteert in een grote ronde. De Zuid-Hollander reed vorig jaar nog in het opleidingsteam van Rabobank.

Daniel Martin en Ryder Hesjedal, de winnaar van 2012, zijn de kopmannen van Garmin in de Giro. De Ier, die deels in eigen land rijdt, en de Canadees hopen mee te doen om de eindzege.

Met de Amerikaanse sprinter Tyler Farrar denkt Garmin ook in de vlakke ritten aanspraak te maken op dagzeges. André Cardoso, Koldo Fernandez, Nathan Haas en Fabian Wegmann completeren de ploeg.

Tinkoff

Tinkoff-Saxo reist ook met een Ierse kopman af naar de Giro. Nicolas Roche zal het team samen met Rafal Majka aanvoeren. De klimmer werd in vorig jaar vijfde in de Vuelta terwijl de Pool naar de zevende plaats reed in Italië.

Met Michael Rogers, die vanwege een dopingonderzoek lang niet reed, hebben beide kopmannen een superknecht in de gelederen. De Australiër werd in 2009 al eens zesde in de Giro.

De ploegleiding van Tinkoff hoopt een plaats in de top vijf van het eindklassement af te dwingen. Chris Anker Sørensen, Pawel Poljanski, Evgeny Petrov, Ivan Rovny, Jay McCarthy en Christopher Juul-Jensen staan ook namens het team aan de start.

Alles wat u moet weten over de Giro