Igor Sijsling heeft zijn stunt tegen Tommy Haase op het Masters-toernooi in Madrid geen passend vervolg kunnen geven.

De Amsterdammer ging in de tweede ronde op het Spaanse gravel in twee sets onderuit tegen Jarkko Nieminen: 6-3 en 6-2.

De Fin was in de eerste ronde al te sterk voor Robin Haase en had slechts een uur nodig om af te rekenen met Sijsling.

De nummer 59 van de wereld, Nieminen staat twee plekken hoger, wist geen enkel breakpoint af te dwingen en leverde zijn service zelf drie keer in.

Sijsling speelt in Madrid zonder coach aan zijn zijde. Hij maakte vorige week bekend afscheid te hebben genomen van Michel Koning en zoekt zo snel mogelijk een nieuwe Nederlandse coach.

De overwinning op Haas was de eerste voor Sijsling op ATP-niveau sinds zijn halve finaleplaats in Rotterdam half februari. Sijsling speelt volgende week bij het Masters-toernooi in Rome.

Nadal

Door zijn nederlaag tegen Nieminen loopt Sijsling een confrontatie met Rafael Nadal mis. De Spaanse nummer één van de wereld versloeg Juan Monaco in de tweede ronde overtuigend met 6-1 en 6-0. Ook Tomas Berdych staat in de derde ronde na een zege op Kevin Anderson: 6-1, 6-4.

Andy Murray plaatste zich eveneens voor de derde ronde in Rome, maar de Schot had veel moeite met Nicolas Almagro. De nummer zeven van de plaatsingslijst won uiteindelijk in drie sets: 6-1, 1-6 en 6-4.

Jo-Wilfried Tsonga overleefde de tweede ronde niet. De Fransman ging met 6-4 en 6-3 onderuit tegen Santiago Giraldo.

Williams

Bij de vrouwen heeft Serena Williams zich woensdag eenvoudig geplaatst voor de derde ronde. De Amerikaanse nummer één van de wereldranglijst versloeg in twee sets de Chinese Shuai Peng: 6-2 en 6-3. 

In de volgende ronde speelt Williams tegen de als veertiende geplaatste Carla Suarez Navarro.