Igor Sijsling, Thiemo de Bakker en Michaëlla Krajicek zullen half juni acte de presence geven bij het Topshelf Open in Rosmalen.

Dat maakt de organisatie van het grastoernooi woensdag bekend. Voormalig winnares Krajicek en De Bakker hebben een wildcard gekregen, Sijsling is rechtstreeks toegelaten.

Robin Haase laat het evenement op de banen naast het Autotron schieten. De Hagenaar kiest ervoor om eerder naar Londen af te reizen voor een optimale voorbereiding op Wimbledon.

"Hij wil het een keers anders doen. Dat is erg jammer, maar ik heb er alle begrip voor", laat toernooidirecteur Marcel Hunze weten aan NU.nl.

"Dit is een belangrijke reden voor ons om een week eerder te willen spelen. Mocht Robin zich nog bedenken, dan heb ik nog een wildcard en is hij zeker welkom."

De Bakker kiest er juist voor om de kwalificaties voor Wimbledon te laten lopen en in dezelfde week wel Rosmalen aan te doen. "Ik speel graag voor de Nederlandse tennisfans."

Ferrer

David Ferrer is bij het mannentoernooi wederom de grote publiekstrekker. De Spaanse nummer vijf van de wereld doet voor het derde jaar op rij mee en won het evenement in 2012. Ook zijn landgenoot Fernando Verdasco is van de partij.

Bij de vrouwen is titelverdedigster Simona Halep opnieuw van de partij. De mondiale nummer vijf wordt vergezeld door Dominika Cibulkova uit Slowakije, die vijf plekken lager staat.

Met Carla Suarez Navarro, Eugenie Bouchard, Maria Kirilenko en Andrea Petkovic is het toernooi bij de vrouwen sterk bezet. De Belgische speelsters Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer zijn ook van de partij.