Robert Gesink is dinsdag succesvol behandeld aan zijn hartklachten. De Belkin-renner was al enkele weken uit de roulatie.

Zijn ploeg laat weten dat de oorzaak van zijn hartritmestoornissen dinsdag werd gevonden en dat Gesink vervolgens direct is behandeld.

De 27-jarige Varssevelder zal de komende periode nog rust houden en in overleg met de medische staf en ploegleiders bepalen wanneer hij terugkeert.

"Ik ben erg opgelucht dat deze onzekere periode nu achter de rug is. Ik ga vol vertrouwen starten aan mijn herstel en hoop binnenkort meer te weten over mijn programma", aldus Gesink.

De klimmer is behandeld middels een zogeheten ablatie. Daarbij worden de elektrische prikkels die het ritme van het hart verstoren, geblokkeerd.

Tour

Gesink maakte op 15 april bekend last te hebben van hartritmestoornissen. Die klachten kwamen volgens hem één keer in het jaar voor. Gesink onderging de afgelopen weken diverse onderzoeken om de aard van zijn kwaal te ontdekken.

De nummer vijf van de Tour de France in 2010 liet al weten dat de Franse rittenkoers, die over iets minder dan twee maanden begint, wellicht te vroeg komt voor hem.

Gesink reed dit jaar nog sterk in de Tour Down Under en de Ronde van Oman. In maart en april moest hij echter opgeven bij de Tirreno-Adriatico en de Ronde van Baskenland.