Astana heeft Maxim Iglinski en Aleksei Loetsenko noodgedwongen uit de ploeg voor de Ronde van Italië moeten halen.

Beide renners uit Kazachstan hebben nog geen visum gekregen voor Groot-Brittannië, zo meldt teambaas Alexandre Vinokoerov op de website van de World Tour-formatie.

Renners van buiten de Europese Unie hebben een visum nodig omdat de Giro vrijdagavond van start gaat in het Noord-Ierse Belfast.

Iglinski (33) zegevierde in 2012 in Luik-Bastenaken-Luik, de pas 21-jarige Loetsenko won in hetzelfde jaar het WK op de weg voor beloften.

"Iglinski en Loetsenko hebben hun paspoorten al op 17 april ingeleverd bij de Britse ambassade in Parijs", aldus Vinokoerov. "Ze hebben nog steeds geen antwoord gekregen en hebben hun paspoort ook nog niet terug. Ze zitten nu in Nice."

"Het is heel jammer dat we twee sterke Kazakken niet kunnen inzetten."

Vervangers

De renners worden vervangen door Borut Bozic en Janez Brajkovic. Zij zullen kopman Michele Scarponi moeten ondersteunen. Andrey Zeits is de enige Kazak in het team, hij regelde zijn visum via een andere ambassade.

Astana is niet het enige team met visumproblemen. Nicolas Roche schreef onlangs in zijn blog in de Irish Independent dat zijn ploeggenoten Nikolay Trusov, Ivan Rovny en Edward Beltran van Tinkoff-Saxo ook nog geen visum hebben.