Miami Heat heeft de eerste wedstrijd tegen de Brooklyn Nets in de halve eindstrijd van de Eastern Conference in de NBA met 107-86 gewonnen.

De titelverdediger dankte de triomf in de best-of-seven serie aan een sterke periode in het derde kwart, waarin ze 24 van de 33 punten maakte.

LeBron James noteerde 22 punten namens de Heat en Ray Allen kwam tot 19 punten. Chris Bosh en Dwyane Wade voegden daar respectievelijk 15 en 14 punten aan toe. 

In de reguliere competitie had Miami geen van de vier ontmoetingen met de Nets in winst omgezet. Tegen alle andere clubs boekte Heat minimaal één overwinning.

Miami was ruim een week niet in actie gekomen na de simpele zege op de Charlotte Bobcats in de eerste ronde. "Fantastisch dat we meteen weer zo'n hoog niveau haalden", aldus James. "Al is het niet zo dat we niets hebben gedaan in de afgelopen week, er is hard gewerkt."

De tweede wedstrijd in deze serie wordt in de nacht van donderdag op vrijdag gespeeld.

Spurs

De San Antonio Spurs begonnen goed aan de halve finale in de Western Conference. De nummer één van de reguliere competitie toonde zich veel te sterk voor de Portland Trail Blazers: 116-92.

De bezoekers stonden na het eerste kwart al dertien punten achter en werden ook in het tweede kwart overlopen. Daarna hield Portland de schade beperkt.

Tony Parker was met 33 punten en negen assists de uitblinker bij de Spurs. Ook de tweede confrontatie in deze serie wordt donderdag gespeeld.