Igor Sijsling heeft dinsdag de tweede ronde te bereikt van het Masterstoernooi van Madrid.

De Amsterdammer was in drie sets verrassend te sterk voor de Duitse nummer 17 van de wereld Tommy Haas: 3-6, 6-1 en 6-4.

Sijsling, die via het kwalificatietoernooi het hoofdschema bereikte, moest bij 2-1 voor het eerst zijn servicegame inleveren. Haas benutte zijn tweede breakkans en behield die voorsprong, waardoor hij de eerste set na een half uur met 6-3 won.

Sijsling tilde zijn niveau in de tweede set naar een hoger niveau. Hij maakte minder fouten en wist de Duitser onder druk te zetten tijdens zijn opslagbeurten. Dat resulteerde in twee breaks op rij, waardoor de Amsterdammer de set met 6-1 naar zich toe trok.

Ook in de derde set had Sijsling de overhand. Hij stootte door naar een 4-1 voorsprong en gaf de gefrustreerd ogende Haas nauwelijks kans. De Duitser wist nog wel een break te plaatsen, maar kon niet voorkomen dat Sijsling bij 5-4 zijn tweede wedstrijdpunt benutte.

Sijsling treft in de tweede ronde Jarko Nieminen. De Fin was maandag in twee sets te sterk voor Robin Haase.

Sijsling maakte zijn debuut in het hoofdtoernooi in de Spaanse hoofdstad. De mondiale nummer 59 brak vorige week met zijn coach Michel Koning.