De UEFA heeft Manchester City en Paris Saint-Germain een schikkingsvoorstel gedaan van 60 miljoen euro boete voor het overtreden van de regels op het gebied van Financial Fair Play.

Dat melden diverse Engelse en Franse media dinsdag.

De clubs zouden daarnaast maar 21 spelers mogen inschrijven voor de Champions League van volgend seizoen. Dat zijn vier spelers minder dan normaal.

City en PSG zouden ook te maken krijgen met een opgelegd salarisplafond voor spelers.

De UEFA wilde de sancties niet bevestigen. De bond zou nog in overleg zijn met beide clubs over de strafmaatregelen.

Sponsordeal

De Europese voetbalbond kijkt vooral naar de manieren van de Engelse en Franse titelkandidaat om de boekhouding op orde te krijgen.

City sloot bijvoorbeeld een sponsordeal met Etihad die de club 420 miljoen euro oplevert in tien seizoenen. Etihad is de vliegtuigmaatschappij van Abu Dhabi en zou banden hebben met de eigenaars van de Engelse club.

De UEFA verbiedt met Financial Fair Play dergelijke deals, tenzij kan worden aangetoond dat een marktconforme prijs is betaald.

Verlies

Met Financial Fair Play wil de UEFA een gezonde bedrijfsvoering in het voetbal stimuleren. Clubs moeten hun inkomsten en uitgaven zoveel mogelijk in balans houden.

In de seizoenen 2011/2012 en 2012/2013 mochten clubs bij elkaar opgeteld niet meer dan 54 miljoen euro verlies hebben geleden. Manchester City noteerde een verlies van liefst 180 miljoen euro, van Paris Saint-Germain zijn de exacte cijfers niet bekend.