Manchester City is vooralsnog niet akkoord gegaan met een schikking van de UEFA wat betreft het overtreden van de regels op het gebied van Financial Fair Play.

Dat meldt The Guardian maandag. De bond deed het voorstel nadat vorige maand bleek dat de Engelse club, samen met onder meer het Franse Paris Saint-Germain, niet voldeed aan de Financial Fair Play-regels.

De schikking van de UEFA houdt in dat de ploeg van Manuel Pellegrini komend seizoen te maken krijgt met financiële beperkingen wat betreft de Champions League-selectie.

Daarnaast zou de grootte van de spelersgroep teruggebracht moeten worden en zou City, dat momenteel met Liverpool strijdt om het kampioenschap in de Premier League, een zware boete moeten betalen.

De UEFA zou niet overwegen om City en PSG, die een puissant rijke eigenaar uit respectievelijk Abu Dhabi en Qatar hebben, uit te sluiten van deelname aan de Champions League.

Naar verluidt is de club uit Manchester druk in onderhandeling met de UEFA over verlaging van de straf. Mocht hierin geen vooruitgang worden geboekt, dan riskeert de landskampioen van het seizoen 2011/2012 een nog zwaardere sanctie.

Etihad

De Europese voetbalbond kijkt vooral naar de manieren van de Engelse en Franse titelkandidaat om de boekhouding op orde te krijgen.

City sloot bijvoorbeeld een sponsordeal met Etihad die de club 420 miljoen euro oplevert in tien seizoenen. Etihad is de vliegtuigmaatschappij van Abu Dhabi en zou banden hebben met de eigenaars van de Engelse club.

De UEFA verbiedt met Financial Fair Play dergelijke deals, tenzij kan worden aangetoond dat een marktconforme prijs is betaald.

Verlies

Met Financial Fair Play wil de UEFA een gezonde bedrijfsvoering in het voetbal stimuleren. Clubs moeten hun inkomsten en uitgaven zoveel mogelijk in balans houden.

In de seizoenen 2011/2012 en 2012/2013 mochten clubs bij elkaar opgeteld niet meer dan 54 miljoen euro verlies hebben geleden. Manchester City noteerde een verlies van liefst 180 miljoen euro, van Paris Saint-Germain zijn de exacte cijfers niet bekend.