In de aanloop naar het WK hockey in Den Haag heeft de Nederlandse mannenploeg maandag de tweede oefeninterland tegen Engeland gewonnen. 

In Wassenaar zegevierde Oranje maandag met 3-2 dankzij een trefzeker offensief in de slotfase. Voor de ploeg van bondscoach Paul van Ass kwamen Constantijn Jonker, Billy Bakker en Mink van der Weerden tot scoren.

In Delft eindigde zaterdag het eerste duel in 3-3, na een voorsprong van 3-0 voor Oranje.

Van Ass kon maandag bijna al zijn 24 spelers uit zijn voorlopige WK-selectie inzetten, omdat het in tegenstelling tot het duel in Delft geen officiële interland betrof.

Tijdens een officiële ontmoeting mag de wedstrijdselectie slechts 18 spelers bevatten. Alleen tweede keeper Pirmin Blaak en Sander Baart behoorden in Wassenaar niet tot de wedstrijdselectie.

Afronding

De bondscoach tilde na afloop niet al te zwaar aan de uitslag van de oefenwedstrijd, de laatste van Oranje voor het WK met de grote groep. ''We zitten vlak voor de afronding van het selectieproces'', liet de baas van Oranje weten.

''Dat is een rotfase, het minst leuk voor iedereen. Dat kun je ook zien aan het spel. De één speelt iets te voorzichtig, de ander juist wat meer opportunistisch om de WK-ploeg te halen. Pas nadat de definitieve selectie is gepresenteerd, zullen veel spelers zich weer vrijer laten zien. Het is nu nog knokken voor een plekkie.''

WK-selectie

Van Ass wil op 13 mei zijn WK-selectie van 18 man bekendmaken. Nederland begint dan 2 dagen later aan een vierlandentoernooi in Düsseldorf. Naast Engeland fungeren België en Duitsland als tegenstander. Op 23 mei vervolgt Oranje de oefenreeks in eigen land met een wedstrijd tegen Spanje op HDM in Den Haag.

De Nederlandse ploeg is bij het WK ingedeeld in een poule met Duitsland, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea, Argentinië en Zuid-Afrika.