Nigel de Jong droeg zijn winnende treffer in het duel tussen AC Milan en Internazionale van zondagavond op aan Clarence Seedorf, de trainer van de 'Rossoneri'.

"Deze is voor Clarence'', vertelde De Jong na de 1-0 zege van AC Milan.

Seedorf staat de laatste weken onder druk. Hij werd in januari aangesteld als opvolger van de ontslagen Massimiliano Allegri, maar de resultaten zijn vooralsnog niet heel veel beter.

''Er is te veel discussie over zijn positie", stelde De Jong, die zich vrijdag al uitliet over zijn trainer. Volgens de Oranje-international moet Seedorf de tijd krijgen in San Siro. "Hij is erg belangrijk voor ons.''

Door de zege steeg Milan naar de achtste plaats in de Serie A. De achterstand op plek zes, die recht geeft op een Europa League-ticket, bedraagt met twee speelrondes te gaan nog maar één punt.

Emotioneel

Seedorf zelf was gelukkig met de winst in zijn eerste derby als trainer van Milan. "Het was een emotionele derby, zoals altijd. Het maakte me trots om te zien hoe hard het team vocht en na afloop het welverdiende applaus ontving."

"We hebben gezegd dat we tot het einde voor dat doel willen vechten. Het is zwaar, omdat er zo veel teams bij betrokken zijn. Maar wij blijven geloven in een goed einde", aldus Seedorf.