De San Antonio Spurs hebben zich zondagavond ten koste van de Dallas Mavericks gekwalificeerd voor de halve finale van de play-offs in de Western Conference in de NBA.

De thuisploeg zegevierde met 119-96 en bepaalde daarmee de eindstand in de best-of-seven serie op 4-3.

Nadat de marge halverwege al 22 punten bedroeg, konden de Mavericks in het derde en vierde kwart niets anders meer dan de schade beperken.

Met 32 punten was Tony Parker het meest productief bij de Spurs, de vicekampioen van 2013. Manu Ginobili maakte 20 punten en Danny Green was verantwoordelijk voor 16 punten. Dirk Nowitzki noteerde 22 punten en 9 rebounds namens de Mavericks.

De Spurs nemen het in de volgende ronde op tegen de Portland Trail Blazers, die over zes duels te sterk waren voor de Houston Rockets. Dinsdag is in San Antonio de eerste ontmoeting.

Brooklyn Nets

De Brooklyn Nets plaatsten zich eveneens voor de volgende ronde. De equipe van coach Jason Kidd triomfeerde in de beslissende zevende wedstrijd tegen de Toronto Raptors met 104-103.

Joe Johnson realiseerde 26 punten bij de Nets, twee minder dan Kyle Lowry, de meest productieve speler aan de zijde van de Raptors.

Brooklyn stuit in de halve finale van de Eastern Conference op titelverdediger Miami Heat.