Chelsea heeft zondag op Stamford Bridge met 0-0 gelijkgespeeld tegen Norwich City. Daarmee lijkt de titel in de Premier League een utopie voor de Londenaren.

Het team van José Mourinho wist in eigen stadion weinig indruk te maken. Van vele kansen was geen spraken en het tempo lag zeer laag.

In de slotfase zette Chelsea aan, maar het kwam te laat. Norwich, waar Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel negentig minuten lang op de bank zaten, had de organisatie goed staan en weerhield de thuisploeg van scoren.

Door het gelijkspel is de achterstand van Chelsea op koplopers Manchester City en Liverpool één punt, maar de nummers één en twee van de competitie hebben een wedstrijd minder gespeeld dan de ploeg van Mourinho.

Eden Hazard zat de eerste helft op de bank bij Chelsea. De Belg liet zich deze week negatief uit over de speelwijze van de Londenaren na de uitschakeling in de Champions League. Atletico Madrid was in de halve finale te sterk.

Mourinho reageerde daarop met de woorden dat Hazard zich niet opoffert voor het team. Vermoedelijk lag de kritiek van Hazard ten grondslag aan zijn plek op de bank. In de rust viel hij in, maar kon hij het verschil niet maken.

Arsenal

Arsenal boekte eerder op de dag een kleine zege op West Bromwich Albion: 1-0. De Londenaren waren zaterdag al verzekerd van de vierde plaats door de nederlaag van concurrent Everton tegen koploper Manchester City.

De club van coach Arsène Wenger kan voor de zeventiende keer op rij de groepsfase van het Europese miljoenenbal halen.

In het duel met degradatiekandidaat WBA was Olivier Giroud de matchwinner. De Fransman kopte in de veertiende minuut raak uit een corner.

Arsenal maakt door het puntenverlies van Chelsea in theorie nog kans op de derde plaats en daarmee rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. Die kans is echter te verwaarlozen wegens een veel beter doelsaldo van Chelsea.

Mourinho: 'We hebben het dit seizoen goed gedaan'