RIJSWIJK - Fernando Morientes heeft zijn rentree bij Real Madrid gevierd met twee doelpunten. De aanvaller die vorig seizoenAS Monaco naar de finale van de Champions League schoot, hielp deMadrileense club woensdag in het Poolse Krakov aan de overwinningop Wisla, 0-2.

Manchester United miste in Boekarest negen basisspelers tegenDinamo, maar toch werd de lastige uitwedstrijd in een overwinningmet 2-1 omgezet. Beide grootmachten verzekerden zich door de zegesin de uitwedstrijden vrijwel zeker van een startbewijs voor deChampions League.

Bayer Leverkusen en AS Monaco verdienden in de eerste van tweekwalificatiewedstrijden hun startbewijs. Leverkusen verpletterdeBanik Ostrava met 5-0. De Braziliaan Franca scoorde drie keer. ASMonaco won met 3-0 in Slovenië van Nova Gorica. ScheidsrechterTemmink stuurde in de 53e minuut de Monegask Evra van het veld,maar desondanks tilde de Franse club de score van 0-1 naar 0-3.

Club Brugge werd zo goed als uitgeschakeld. Het verloor inOekraïne met 4-1 van Shakhtar Donetsk. De Belgen bleven tothalverwege de tweede helft op de been (1-1), maar incasseerdendaarna drie treffers. In Dublin hield Shelbourne het SpaanseDeportivo La Coruña op 0-0. Inter Milan nam in Basel tegen deplaatselijke FC genoegen met 1-1.