Boy van Poppel zal volgende week zijn debuut gaan maken in de Ronde van Italië. De 26-jarige Nederlander is opgenomen in de negenkoppige Giro-selectie van Trek.

Van Poppel reed één keer eerder een grote ronde. Hij eindigde vorig jaar als 144e in de Tour de France.

De renner zal in de vlakke etappes de Italiaanse sprinter Giacomo Nizzolo moeten bijstaan. De Italiaan, die vorig jaar tweede werd in de dertiende etappe van de Giro, zal ook kunnen rekenen op de ervaren Duitser Danilo Hondo en zijn landgenoten Fabio Felline en Eugenio Alafaci.

"We hebben nog niet een heel ervaren sprinttrein", zegt ploegleider en oud-sprinter Adriano Baffi op de site van Trek. "We hebben er wel vanaf het begin van het jaar aan gewerkt , maar het kost tijd om elkaar goed te leren kennen. Danilo Hondo zal de trein leiden en ik heb er vertrouwen in dat Giacomo mee kan doen om ritzeges."

Kiserlovski

Trek hoopt met de Kroaat Robert Kiserlovski mee te kunnen doen om een mooie positie in het algemeen klassement. "We dromen van een plek in de top vijf", vertelt Baffi. "Maar een meer realistisch doel is een top tien-plek. Verder willen we een ritzege pakken en het goed doen in het ploegenklassement."

De 27-jarige Kiserlovski werd vorig jaar vijftiende in het eindklassement van de Giro en eindigde in 2010 als tiende in de drieweekse ronde door Italië. Hij zal in de bergen worden ondersteund door de Colombiaan Julian Arredondo en de Oostenrijker Riccardo Zoidl.

Fumiyuki Beppu uit Japan completeert de Giro-selectie van Trek.

De 97e Giro d'Italia begint vrijdag met een ploegentijdrit in het Noord-Ierse Belfast.