André Greipel is niet te spreken over het asociale rijgedrag van sommige wielrenners in het peloton.

De Duitser haalt in een interview met de Belgische krant De Zondag vooral uit naar de Franse sprinter Nacer Bouhanni.

"Hij verwart wielrennen nog steeds met boksen", zegt de 31-jarige Greipel, die net een maand moest herstellen van een harde val in Gent-Wevelgem, over zijn acht jaar jongere collega.

Bouhanni is volgens Greipel niet de enige renner in het peloton die roekeloos rondrijdt. "Wat ik nu af en toe zie, is echt niet meer normaal. Ik probeer er altijd voor te zorgen dat ik de renners die naast me fietsen niet in gevaar breng."

"Als iedereen dat zou doen, schieten we een heel eind op. Maar nu zie ik gasten opduiken die gewoon nooit remmen."

Vechten

Toch stoort Greipel zich vooral aan Bouhanni. Twee jaar geleden sprak de renner van Lotto-Belisol het talent van Française des Jeux al eens aan op zijn gedrag. "Ik wees hem op de dingen die hij verkeerd deed. Aanvankelijk op een beleefde manier. Later iets bitser."

"Hij wou maar niet begrijpen dat een sprinter bepaalde verantwoordelijkheden heeft, omdat hij honderd collega's achter zich heeft. Op een gegeven moment wilde hij me zelfs te lijf gaan. 'Vanavond vechten we in het hotel', zei hij me. Waanzin."

Greipel waagde zich in zijn jonge jaren niet aan ruzies met ervaren mannen. "Ik dacht er gewoon niet aan een man als Erik Zabel iets in de weg te leggen door onverantwoorde risico's te nemen. En als hij of McEwen me iets verweten zou hebben, had ik me heel klein gevoeld. Nu willen ze je op het gezicht slaan."