PSV haalde zaterdag opgelucht adem na de 2-0 zege op NAC Breda en daarmee directe plaatsing voor de Europa League. Maar dat maakt het moeizame seizoen volgens Georginio Wijnaldum niet alsnog geslaagd.

"De vierde plaats is absoluut geen prijs voor PSV", zegt Wijnaldum. "De enige prijzen die tellen voor PSV zijn het kampioenschap en het halen van de Champions League."

De aanvoerder van de Eindhovenaren nam na de winst in het Philips Stadion nog even de microfoon in de hand om het publiek te bedanken. Hij wilde zo een signaal afgeven richting de supporters.

"Ik wilde laten zien dat we de supporters enorm dankbaar zijn dat ze ons zijn blijven steunen. Het is ook voor hun een moeilijk jaar geweest. Ik had dit niet verwacht. Ik hield wel rekening met een dip, maar niet met zo'n enorme dip."

"We hebben begin dit seizoen en ook in de tweede seizoenshelft een goede periode gehad. Maar verder hebben we het zelf onnodig weggegeven. Maar goed, die ervaring, met de druk van het spelen bij een topclub, kunnen we nu wel meenemen naar volgend jaar. We moeten hiervan leren."

Oranje

Waar voor veel van zijn ploeggenoten bij PSV binnenkort de vakantie begint, hoopt de 23-jarige middenvelder dat het seizoen nog veel langer duurt. Maandag hoort Wijnaldum of hij behoort tot de groep spelers voor een oefenstage van Oranje in de aanloop naar het WK.

"Hopelijk heb ik nog lang geen vakantie. Ik ben ook niet echt aan vakantie toe omdat ik dit seizoen lange tijd niet gespeeld heb door rugproblemen."

"Ik begrijp dat het voor de meeste jongens van PSV lekker is dat ze vakantie hebben, het was vooral mentaal een zwaar jaar. Maar van mij mag dit seizoen nog wel even duren."

Park: 'Misschien ben ik nu gestopt'

Faber: 'We hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt'