Ji-Sung Park weet nog altijd niet of hij volgend seizoen doorgaat. De Zuid-Koreaan van PSV plakt er mogelijk nog een jaar aan vast als zijn knie het houdt.

"Misschien ben ik nu gestopt en was dit mijn laatste wedstrijd voor PSV. Dat weet ik nu nog niet", zei Park zaterdag na de 2-0 zege van PSV op NAC Breda.

De 33-jarige Park, die door PSV gehuurd wordt van Queens Park Rangers, gaat later deze maand nog wel mee met de Eindhovenaren op een oefentrip naar Zuid-Korea.

"Ik vlieg alleen niet terug, ik blijf daar voor vakantie. En daarna ga ik praten met Queens Park Rangers. Er zijn drie opties: doorgaan bij QPR, doorgaan bij PSV of stoppen."

Binnen enkele weken denkt Park zijn beslissing genomen te hebben. Het belangrijkste is daarbij of hij nog een jaar topvoetbal fysiek aankan. De routinier sloeg het afgelopen seizoen al geregeld een training over op de Herdgang omdat hij te veel last had van zijn knie. 

"Ik heb nu twee weken rust, het is afwachten hoe mijn knie herstelt. Soms gaat het beter, soms gaat het slechter. Als ik denk dat het volgend jaar nog gaat met mijn knie dan ga ik door. En anders is het afgelopen."

Microfoon

Trainer Ernest Faber gunde Park in zijn waarschijnlijk laatste wedstrijd in het Philips Stadion een publiekswissel. Na de winst op NAC kreeg hij op het veld een microfoon in zijn handen gedrukt. "Dankjewel'', zei hij in het Nederlands tegen de fans die hem massaal toezongen.

"Dat deed ik omdat ik heel blij ben met de fans van PSV", vertelde hij even later. "In mijn eerste periode bij PSV had ik het aanvankelijk moeilijk, het was mijn eerste Europese ervaring, maar de fans hebben me enorm gesteund.''