Feyenoord heeft zaterdag op bezoek bij AZ het seizoen afgesloten met een 1-1 gelijkspel.

Lex Immers zorgde namens de Rotterdammers voor de openingstreffer, waarna Johann Berg Gudmundsson scoorde voor AZ. Feyenoord was al zeker van de tweede plaats in de eredivisie.

In de eerste helft viel er niet heel veel te genieten in Alkmaar. Na rust was Graziano Pellè met een bal tegen de paal al dicht bij een treffer was, profiteerde Immers na bijna een uur van een foute terugspeelbal van Jeffrey Gouweleeuw.

Vlak voor tijd zorgde Gudmundsson voor de gelijkmaker namens AZ. Door het gelijkspel eindigt Feyenoord met 69 punten op de tweede plaats in de eredivisie. AZ sluit het seizoen af als achtste met 46 punten.

Twente

In de Grolsch Veste speelden FC Twente en bekerwinnaar PEC Zwolle gelijk: 2-2. Twente was al zeker van de derde plaats in de eredivisie, PEC eindigt als elfde met 40 punten.

Kyle Ebecilio opende de score namens de ploeg uit Enschede, waarna Thanasis Karagounis de Zwolse schade herstelde. Een minuut na die goal bracht Dusan Tadic Twente echter weer op voorsprong.

In de tweede helft gaf de ploeg van trainer Michel Jansen de zege alsnog uit handen. Twintig minuten voor tijd zorgde Furdjel Narsingh voor de 2-2 eindstand.

Groningen

FC Groningen sloot het seizoen af met een 3-1 thuiszege op Heracles Almelo. De ploeg van trainer Erwin van de Looi eindigt daarmee als zevende. Heracles sluit het seizoen af als veertiende.

Richairo Zivkovic zorgde al snel voor de 1-0, maar Mikhail Rosheuvel maakte na een half uur gelijk. Nick van der Velden en Michael de Leeuw bepaalden de eindstand op 3-1 in de Euroborg.

ADO Den Haag won met 2-1 op bezoek bij SC Cambuur. Ramon Leeuwin bracht de ploeg uit Leeuwarden nog op voorsprong, maar Michiel Kramer schonk de ploeg van trainer Henk Fräser met twee doelpunten de overwinning.

Overzicht: Gevolgen klasseringen in eredivisie