Hamburger SV heeft zichzelf een slechte dienst bewezen in de Bundesliga. Bij de rentree van Rafael van der Vaart verloor de formatie in eigen huis met 4-1 van Bayern München. Coach Huub Stevens is daarentegen veilig met VfB Stuttgart.

Mario Götze (twee goals), Thomas Müller en Claudio Pizarro verzorgden de productie voor Bayern tegen Hamburger SV.

Hakan Calhanoglu trof doel namens HSV, toen het al 3-0 voor Bayern stond. Halverwege leidde 'Der Rekordmeister' met 1-0. Jérôme Boateng werd vlak voor tijd van het veld gestuurd bij Bayern.

Van der Vaart maakte na enkele weken afwezigheid wegens een kuitblessure zijn rentree. De Nederlander werd na 67 minuten gewisseld, Robben ging na 73 minuten naar de kant.

Zestiende plaats

Hamburger SV bezet na 33 van de 34 speelrondes nog steeds de zestiende plaats, welke aan het einde van rit leidt tot een play-offduel met de nummer drie van de Tweede Bundesliga.

De nummer zeventien en achttien degraderen rechtstreeks. Momenteel nemen 1. FC Nürnberg en Eintracht Braunschweig die plaatsen in, op respectievelijk één en twee punten van HSV.

Nürnberg ging zaterdag thuis met 2-0 onderuit tegen Hannover 96, Braunschweig verloor voor eigen publiek met 1-0 van Augsburg.

Komende week zaterdag gaat Hamburger SV op bezoek bij Mainz. De Noord-Duitse club degradeerde nog nooit uit de Bundesliga.

VfB Stuttgart

Stevens heeft glorieus aan zijn opdracht voldaan. Met Stuttgart verzekerde hij zich van lijfsbehoud.

De ploeg van de Nederlandse trainer verloor op eigen veld nog wel van subtopper VfL Wolfsburg door een treffer in de extra tijd (1-2).

Aangezien de andere drie degradatiekandidaten eveneens verloren, hoeft Stevens zich echter geen zorgen meer te maken. Stuttgart heeft een marge van vijf punten op HSV.