Ryan Giggs heeft Louis van Gaal gecomplimenteerd met zijn 'fantastische cv'. 

De Welshman is samen met de huidige bondscoach van het Nederlands elftal kandidaat om volgend seizoen als trainer aan de slag te gaan bij Manchester United.

Giggs is sinds het ontslag van David Moyes bij de Engelse topclub de interim-manager. Hij zit zaterdag op bezoek bij Sunderland voor de tweede keer op de bank.

Giggs is ervan op de hoogte dat Van Gaal in het verleden successen heeft geboekt bij Ajax, Barcelona, AZ en Bayern München.

''Hij heeft een briljante reputatie, is een succesvolle manager in diverse landen geweest en hij heeft het Nederlands elftal naar het WK geleid. Hij heeft een fantastisch cv'', zegt de vleugelspeler tegen diverse Engelse media.

Mocht Van Gaal worden aangesteld, dan weet Giggs nog niet of hij als assistent wil fungeren. ''Ik moet eerst nog beslissen of ik als speler verder wil, dus het heeft geen zin hierover na te denken.''

''Er zijn zoveel dingen waar ik rekening mee moet houden. Momenteel geniet ik van wat ik doe en focus ik mij op de laatste twee competitiewedstrijden en dan zien we wel wat er gebeurt.''

Van Persie

De interim-manager liet ook doorschemeren dat Robin van Persie mogelijk zijn rentree maakt tegen Sunderland. De Nederlandse aanvaller staat al sinds 19 maart aan de kant met een knieblessure.

''Robin zag er goed uit tijdens de trainingen. We zullen zien hoe het gaat.''

Bekijk de stand in de Premier League