De Portland Trail Blazers hebben zich vrijdag geplaatst voor de volgende ronde van de play-offs in de NBA. Damian Lillard besliste vlak voor tijd het duel met Houston Rockets en bepaalde de eindstand in de best-of-seven serie op 4-2.

De Trail Blazers staan voor het eerst sinds veertien jaar weer in de halve finales van de play-offs in de Western Conference.

De ploeg uit Portland dankte de zege vooral aan Lillard. De point guard bezorgde zijn ploeg met een driepunter in de zoemer de overwinning. Lillard maakte in totaal 25 punten.

LaMarcus Aldridge was topscorer met 30 punten en 13 rebounds.

Mavericks

De formatie uit Portland moet het nu opnemen tegen de winnaar van de ontmoeting tussen San Antonio Spurs en Dallas Mavericks. De Mavericks wonnen de zesde wedstrijd met 113-111 en sleepten er een beslissende zevende duel uit.

De kampioen van 2011 keek bij het begin van het vierde kwart nog tegen een achterstand van vijf punten aan, maar mede dankzij 29 punten van Monta Ellis vochten de Mavericks zich terug.

De beslissende zevende wedstrijd wordt zondag in San Antonio gespeeld.

Nets

Ook bij Brooklyn Nets - Toronto Raptors zal de beslissing in de laatste wedstrijd vallen. De Nets trokken de stand gelijk met een zege in de zesde wedstrijd: 97-83. 

Deron Williams was met 23 punten het meest trefzeker voor de Nets. DeMar DeRozan was met 28 punten op dreef voor de Raptors, maar dat was niet voldoende om zijn ploeg naar de overwinning te leiden.

Zondag staat de laatste confrontatie in Toronto op het programma. De winnaar treft in de volgende ronde de Miami Heat.

Overzicht NBA: Play-offteams in Eastern Conference​

Overzicht NBA: Play-offteams in Western Conference