MONTE CARLO - Lleyton Hewitt heeft een teleurstellend debuut gemaakt bij de Masters Series in Monte Carlo. De nummer één van de wereld verloor in de eerste ronde van de Spaanse gravelspecialist Carlos Moya: 4-6 3-6.
Lleyton Hewitt

Moya bracht het toernooi in Monte Carlo in 1998 op zijn naam. Dit jaar leed hij op gravel in tien partijen pas een nederlaag. Hij was vorige week in de halve finales van Estoril niet opgewassen tegen de latere Argentijnse winnaar David Nalbandian.

Modder

"Een eerste wedstrijd op gravel is altijd moeilijk en zeker tegen Moya", stelde Hewitt, wiens partij door de regen 3,5 uur werd vertraagd. "Het leek wel modder. Ik heb hier nog nooit gespeeld en als ik in de tweede ronde van de Daviscup had moeten uitkomen, had het toernooi ook niet in mijn schema gepast. Het is de vraag of ik ooit terugkom."

Moya

Moya was zeer te spreken over zijn zege. Bij een stand van 5-2 in de tweede set leverde de Spanjaard zijn service in en leek nog even in de problemen te komen. "Ik was teleurgesteld na die break, maar gelukkig herpakte ik mezelf. Dit is een speciaal toernooi voor mij. Ik won hier in 1998. Het gevoel is altijd goed hier."

Ferrero

In tegenstelling tot Hewitt lieten de andere favorieten zich in Monaco niet verrassen. De als tweede gerangschikte Spanjaard Juan Carlos Ferrero had weinig moeite met zijn landgenoot Albert Portas: -2 6-2. Ook Andy Roddick, Marat Safin, die de Spanjaard Robredo versloeg, Tim Henman, Sebastien Grosjean, Tommy Haas en Alex Corretja bereikten de tweede ronde.