De Graafschap heeft zich vrijdag eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs voor promotie naar de eredivisie.

De Doetinchemmers wonnen ook het tweede duel met Fortuna Sittard: 3-1. Maandag zegevierde de ploeg van trainer Jan Vreman al met 4-1 in Limburg.

De Graafschap neemt het in de volgende ronde op tegen de nummer zestien van de eredivisie.

De equipe van Vreman, die ook volgend seizoen aan het roer staat bij De Graafschap, kwam tegen Fortuna Sittard geen moment in de problemen.

De bezoekers moesten met minimaal vier goals verschil winnen, maar dat bleek al snel een kansloze opgave. De Graafschap domineerde en kreeg ook grote kansen op de openingstreffer.

Dat het bij rust 0-0 stond, was vooral te danken aan Vincent Vermeij. De spits faalde vlak voor rust oog in oog met doelman Ferhat Kaya. Ook een kopbal van Vermeij trof geen doel.

Halverwege de tweede helft kwam De Graafschap dan eindelijk op voorsprong. Na een fraaie individuele actie schoot Dean Koolhof de 1-0 tegen de touwen.

Ook in het restant van het duel was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Kaya, die nog werd gepasseerd door Nathaniël Will en Vermeij. De tegentreffer van Sjoerd Linssen was er eentje voor de statistieken.