Belkin begint volgende week vrijdag met twee kopmannen aan de Ronde van Italië. Steven Kruijswijk en Wilco Kelderman hebben een beschermde status bij de World Tour-ploeg.

De 26-jarige Kruijswijk eindigde in 2011 als achtste in de Giro, Kelderman (23) finishte vorig jaar bij zijn Giro-debuut als zeventiende.

Belkin begint met liefst acht Nederlanders aan de eerste grote wielerronde van 2014. Kruijswijk en Kelderman worden ondersteund door hun landgenoten Jos van Emden, Marc Goos, Maarten Tjallingii, Jetse Bol, Rick Flens en Martijn Keizer.

De Australiër David Tanner is de enige buitenlander in het keurkorps. 

Belkin heeft een duidelijke doelstelling. "We gaan met Wilco en Steven voor een top tien-klassering", aldus ploegleider Frans Maassen.

"Zij zijn op Tenerife op hoogtestage geweest en hebben zich drie weken lang fysiek en mentaal ideaal kunnen voorbereiden. Ze hebben geleefd als monniken en dat is perfect, aangezien de komende drie weken hectisch genoeg gaan worden."

Ontsnappingen

De Nederlandse equipe richt zich niet alleen op het klassement. "We willen ook heel graag een etappe winnen", zegt Maassen.

"We gaan ons best doen om mee te zitten in de juiste ontsnappingen. Dat wordt een mooie uitdaging. Jetse Bol mag zich bovendien in de massasprints gaan mengen."

De Giro gaat op 9 mei van start met een ploegentijdrit in Belfast.

Kelderman: 'Hoop op top tien in Giro'