Christian Poulsen zal na dit seizoen vertrekken bij Ajax. De 34-jarige Deen heeft de clubleiding van de Amsterdammers laten weten dat hij niet ingaat op een aanbieding om zijn contract te verlengen.

Dat meldt Ajax vrijdag op de clubsite.

Poulsen kwam in de zomer van 2012 transfervrij naar Amsterdam en speelde tot nu toe 79 officiële duels voor de landskampioen.

Dit seizoen kwam de 92-voudig international uit in 28 competitiewedstrijden, maar hij was regelmatig invaller omdat Daley Blind op zijn positie als verdedigende middenvelder de voorkeur kreeg van coach Frank de Boer.

In het verleden kwam Poulsen uit voor onder meer Evian, Liverpool, Juventus, Sevilla, Schalke 04 en FC Kopenhagen. Hij is een van de twee spelers, naast de Roemeen Florin Raducioiu, die zijn brood verdiende in de Franse, Duitse, Spaanse, Engelse en Italiaanse competitie.

Moeilijk

De Boer gaf vorige maand aan dat hij de ervaren middenvelder graag bij zijn selectie wilde houden en het besluit om te vertrekken was dan ook 'erg moeilijk' voor Poulsen.

"Ik heb het bij Ajax erg naar mijn zin. Mijn familie ook. We hebben er een paar weken over gedaan omdat we er goed over wilden nadenken. Mijn beslissing is met mijn hersenen genomen, in plaats van met mijn hart. Als ik dat laatste had gedaan dan had ik bijgetekend."

"Maar ik wil op een mooie manier afscheid nemen en dat doe ik nu, als een fitte speler met wederom een kampioenschap."

"Ik weet nog niet wat ik ga doen. Mijn gevoel stuurt ons naar Denemarken, maar dat zou betekenen dat ik helemaal zou stoppen met voetballen. Daar ben ik nog niet over uit. Als er een club komt uit een andere competitie, dan gaan we daar zeker over nadenken."

Helaas

Directeur voetbalzaken Marc Overmars had Poulsen graag behouden. "Als Ajax hem nodig had dan stond hij er. Christian is beide seizoenen die hij hier heeft gespeeld van grote toegevoegde waarde geweest."

"We boden hem daarom aan om nog een jaar bij Ajax te blijven spelen. Daar heeft hij over nagedacht. Donderdag heeft hij ons verteld dat hij niet op die aanbieding ingaat, helaas."

Coach Frank de Boer 'respecteert' de beslissing van de routinier. "Maar ik had hem graag nog een jaar behouden."

De oud-international stelt dat het goed zou zijn als er voor volgend seizoen een ervaren speler wordt aangetrokken om de plek van de 34-jarige Deen op te vullen. "Maar we gaan geen oudje halen die alleen maar op de bank kan zitten en in de kleedkamer belangrijk kan zijn."

De Boer: 'Iedereen kan zien dat er nog veel te verbeteren valt'