Alexander Kristoff heeft donderdag Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt gewonnen. De Noor versloeg in de Duitse semi-klassieker thuisrijder John Degenkolb in de sprint.

De Belg Jerome Baugnies van Wanty-Groupe Gobert eindigde als derde, op gepaste afstand van de top twee. Rick Zabel, de zoon van recordwinnaar Erik Zabel, werd zesde.

Lars Boom is met zijn dertiende plek de beste Nederlander. 

Kristoff boekte zijn derde zege van het jaar. Eerder was de 26-jarige renner van Katoesja de beste in Milaan-San Remo en won hij een etappe in de Ronde van Oman.

Degenkolb greep naast zijn tweede overwinning in Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt na zijn zege in 2011.

Kelderman

Wilco Kelderman liet zich in het begin van de koers van 202 kilometer tussen Eschborn en Frankfurt zien en reed met acht andere renners weg, maar de beoogde kopman van Belkin in de Giro d'Italia kreeg met zijn medevluchters nooit veel ruimte en werd ver voor de finish teruggepakt.

Met nog zo'n dertig kilometer te gaan namen zeven coureurs, onder wie oud-winnaar Fabian Wegmann en Aleksandr Kolobnev, een kleine voorsprong op het peloton, maar ook zij redden het niet.

Zo ging een redelijk grote groep in de regen op weg naar de streep en werd het een sprint tussen Kristoff en Degenkolb van Giant-Shimano. De Noor ging van kop af aan en kon de Duitser van zich afhouden.

Kruiswijk

Steven Kruijswijk stapte niet op in Duitsland, omdat de 26-jarige Belkin-renner niet helemaal fit was en geen risico wilde nemen met het oog op de Giro, waar hij volgende week in Belfast als mede-kopman aan de start zal staan.

De eendagswedstrijd rondom Frankfurt heette in het verleden Rund um den Henninger-Turm en wordt traditioneel op de Dag van de Arbeid verreden.

Karsten Kroon was in 2008 de laatste Nederlandse winnaar. De Drent was ook in 2004 de beste.