Michael Albasini heeft donderdag ook de tweede etappe in de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. 

De Zwitser van Orica-Greenedge, die woensdag ook al de beste was in de eerste etappe, was met ruime voorsprong de beste in de eindsprint.

Hij versloeg in de koers van Sion naar Montreux de Fransman Tony Hurel en de Italiaan Giacomo Nizzolo.

Albasini neemt de leiding in het klassement nu over van Michael Kwiatkowski. De Pool maakte zich druk om de bonificatieseconden, maar finishte als vijfde. 

Speciaal

Albasani was zeer trots op het feit dat hij de leiderstrui overneemt van Kwiatkowski. ''Het is altijd speciaal de gele trui te veroveren, maar een dubbelslag slaan is een zeer intense ervaring.''

Belkin-troef Moreno Hofland meldde zich in de finale ook voorin, maar raakte ingesloten. Marcel Kittel (Giant-Shimano) raakte, met twee cols van de derde categorie, evenals in de eerste etappe achterop.

Het jagende peloton kreeg, vooral dankzij het werk van Omega Pharma-QuickStep (Kwiatkowski), Orica-GreenEdge (Albasini) en Tinkoff-Saxo, drie kilometer voor de eindstreep de al vroeg ontsnapte Zwitsers Martin Kohler en Pirmin Lang te pakken.

Hun grootste voorsprong was een klein kwartier.

Ronde van Turkije

In de Ronde van Turkije wist Elia Viviani eerder op de dag vijfde etappe van de Ronde van Turkije te winnen.

De renner van Cannondale was Mark Cavendish, winnaar van drie eerdere etappes, met een fietslengte de baas. De Britse sprinter kwam, gegangmaakt door zijn Australische ploeggenoot Mark Renshaw, iets te vroeg op kop waarna Viviani hem kort voor de streep passeerde.

De beste Nederlander was Belkin-renner Barry Markus op de zevende plek. 

Het kwam tot een massasprint nadat de negen vroege vluchters waren teruggepakt. Met name Omega Pharma-QuickStep deed veel kopwerk en haalde de koplopers, waaronder Marc de Maar, één voor één terug. 

Rein Taaramäe behield de leiding in het klassement. De rittenkoers in Turkije eindigt zondag.