Stefan Groothuis schaatst ook volgend seizoen onder coach Jac Orie. De olympisch kampioen op de 1000 meter is met Team BrandLoyalty mondeling akkoord over een contractverlenging van een jaar.

Dat maakt de ploeg donderdag bekend op de eigen website.

"Ik wilde graag verder bij Team BrandLoyalty omdat ik wilde blijven samenwerken met Jac, aangezien ik vele successen met hem geboekt heb", zegt de 32-jarige Groothuis, die sinds 2008 onder Orie traint.

De wereldkampioen sprint van 2012 boekte vorig seizoen zijn grootste succes door in Sotsji op de kilometer de olympische titel te pakken.

Hij heeft aangegeven langzaamaan ook al activiteiten naast het schaatsen te ontplooien, maar is niet minder ambitieus voor komend seizoen. "Ik wil zeker nog een paar hele mooie wedstrijden winnen."

Groothuis is de derde schaatser die definitief bij Team BrandLoyalty aan boord is voor het komende schaatsseizoen. Onlangs werd Hein Otterspeer vastgelegd en Kjeld Nuis had nog een doorlopend contract. De ploeg van Orie raakte Ronald Mulder kwijt aan beslist.nl en hoopt zich nog te versterken met Sven Kramer.