Manager Tim Sherwood van Tottenham Hotspur vindt het jammer dat hij in de media heeft moeten lezen dat Ajax-trainer Frank de Boer na gaat denken over een overstap naar de Spurs.

"Als clubs zeggen dat Tottenham met hen heeft gesproken en als trainers van die clubs dat eveneens zeggen, dan is dat teleurstellend", vertelt Sherwood aan Sky Sports.

De Boer, wiens contract bij Ajax loopt tot medio 2017, vertelde eerder deze week dat Tottenham zich bij Ajax-directeur Marc Overmars voor hem heeft gemeld.

Na de laatste competitiewedstrijd van zaterdag tegen NEC zal de 43-jarige oefenmeester van de Amsterdammers nadenken over een vertrek naar de huidige nummer zes in de Premier League.

Tottenham Hotspur stelde woensdag in een verklaring dat er geen enkele club is benaderd voor een trainer.

"Iemand is leugens aan het vertellen", concludeert Sherwood, die de namen van Ajax en De Boer niet in de mond neemt. "Tottenham zal in elk geval tot en met het einde van het seizoen geen mededelingen doen. Ik werk gewoon door, want ik ben een professional. Met de leiding heb ik nog niet gesproken."

Afgeleid

Sherwood, die in december 2013 de ontslagen André Villas-Boas opvolgde en een contract tot medio 2015 heeft op White Hart Lane, ergert zich aan de speculaties.

“Het is moeilijk als ik naar persconferenties ga en word afgeleid door allerlei zaken. Ik moet me goed concentreren, want we kunnen dit seizoen nog altijd afsluiten met een recordaantal punten voor de Spurs in het Premier League-tijdperk. De fans verdienen dat.”

De Boer is niet de enige coach die in verband wordt gebracht met Tottenham. Andere trainers die de leiding van de Spurs op het oog zou hebben zijn Mauricio Pochettino van Southampton en Roberto Martinez van Everton.

Overzicht: Veel trainersreputaties sneuvelen bij Spurs

'Zonder Frank de Boer wordt Ajax geen kampioen'