De San Antonio Spurs zijn nog één zege verwijderd van een optreden in de halve finale van de play-offs in de Western Conference van de NBA.

De nummer één van de reguliere competitie won woensdagavond met 109-103 van de Dallas Mavericks en bracht daarmee de stand in de best-of-seven serie op 3-2.

Met 23 punten en vijf assists leverde Tony Parker een grote bijdrage aan de triomf van de Spurs. Na de geboorte van zijn eerste kind had de point guard er een slapeloze nacht op zitten.

"Ik speelde puur op adrenaline", aldus Parker. "Het was gekkenwerk, mijn zoon werd midden in de nacht geboren."

De Mavericks kwamen geen enkele keer op voorsprong. Steeds als Dallas de Spurs in het vizier kreeg, vergrootte San Antonio de marge. Zo maakte Parker een driepunter vlak nadat Vince Carter er met een driepunter voor zorgde dat het 98-94 werd in het laatste kwart.

Carter noteerde in totaal 28 punten namens de Mavericks, twee punten meer dan Dirk Nowitzki.

Toronto Raptors

De Toronto Raptors wonnen het vijfde duel met de Brooklyn Nets en leiden nu met 3-2 in de serie.

Het werd 115-113 in het Air Canada Centre in Toronto. De Nets maakten in het laatste kwart liefst 44 punten en knokten zich terug van een achterstand van 26 punten. Dankzij een driepunter van Kyle Lowry kregen de Raptors de regie weer in handen.

Lowry was met 36 punten sowieso goed op dreef. Joe Johnson liet 30 punten aantekenen voor de Nets.

Houston Rockets

De Houston Rockets verkleinden de achterstand in de confrontatie tegen de Portland Trail Blazers tot 3-2 door de vijfde wedstrijd met 108-98 te winnen.

De Rockets koesterden halverwege al een voorsprong van 10 punten. Met 22 punten was Dwight Howard de meest productieve speler bij Houston.

Wesley Matthews en Damian Lillard zorgden voor respectievelijk 27 en 26 punten namens Portland.

Overzicht NBA: Play-offteams in Eastern Conference​

Overzicht NBA: Play-offteams in Western Conference