Riccardo Ricco lijkt hardleers als het gaat om doping. De geschorste Italiaan is in zijn thuisland op heterdaad betrapt bij het kopen van verboden middelen.

Het Italiaanse persbureau ANSA meldt dat de politie bij een onderzoek in de regio Livorno twee mannen heeft gearresteerd die doping verkochten aan wielrenners.

Eén van die renners was de 31-jarige Ricco, die in 2011 voor twaalf jaar werd geschorst vanwege het toedienen van een bloedtranfusie bij zichzelf.

De middelen zouden afkomstig zijn uit een ziekenhuis. De twee gearresteerden zijn een medisch professional en een handelaar. Beiden zouden in totaal honderd dozen met medicijnen in bezit hebben met een totale waarde van 15.000 euro.

McDonalds

Ricco, die ook nog even voor Vacansoleil-DCM reed, won in 2008 meerdere etappes in de Giro. Later dat jaar testte hij na twee ritzeges in de Tour positief op het verboden middel CERA.

Na zijn comeback werd Ricco binnen korte tijd opgenomen in het ziekenhuis door verkeerde bloedtransfusies en was zijn carrière ten einde. Onlangs liet hij weten graag klimrecords te willen neerzetten op de belangrijkste bergen in het wielrennen zoals de Mont Ventoux.

Lokale media melden dat Ricco de transactie tussen hem en de handelaar plaatsvond op een parkeerterrein van een McDonalds ten noorden van Livorno. De renners zouden dertig keer een dosis doping hebben afgerekend.