Mark Cavendish heeft woensdag de vierde etappe van de Ronde van Turkije op zijn naam geschreven. In de Ronde van Romandië was Michael Albasini de sterkste in de eerste rit.

De sprinter van Omega Pharma-Quickstep was na 132 kilometer Maximiliano Richeze en Mark Renshaw te snel af in de straten van Marmaris.

Jetse Bol finishte op de zesde plaats en was daarmee de beste Nederlander.

Cavendish was maandag en dinsdag in de eerste twee etappes in Turkije ook al de sterkste in de massasprint. 

Gladheid

Halverwege de vierde etappe werd de wedstrijd lange tijd stilgelegd vanwege harde regen. De wegen waren tijdelijk te glad om verder te rijden.

"Het regent hier nooit en het is van dat grove asfalt. Dat maakte de weg net een ijsbaan", zei Belkin-ploegleider Michiel Elijzen vanuit de ploegleiderswagen in Turkije.

"Toen het begon met regenen volgde er direct een valpartij. De renner die viel nam dertig man mee. Het was absoluut een wijs besluit om het stil te leggen."

Vijf koplopers

Na een pauze van veertig minuten werden de vijf koplopers, Belkov, Fedi, Mas Bonet, Backaert en Pheland, weer op pad gestuurd en op een kleine twee minuten achterstand trok ook het peloton weer in gang.

De Est Rein Taamaräe finishte in het peloton en behield zo zijn leiderstrui. De Ronde van Turkije duurt nog tot en met zondag.