Martin van Geel denkt dat de huidige selectie van Feyenoord komend seizoen onder de nieuwe coach Fred Rutten nog kan doorgroeien.

"We hebben veel jonge jongens die in één keer een spurt kunnen maken", stelt de technisch directeur van de Rotterdammers in gesprek met NU.nl.

"Bij Heracles Almelo speelden we met het linkerkantje Kongolo, Vilhena en Boëtius. Daar zit nog volop doorgroei in."

Van Geel realiseert zich wel dat Feyenoord bij het vertrek van een bepalende speler komende zomer de transfermarkt op zal moeten om de selectie te versterken.

"Om de kwaliteit van de spelersgroep te vergroten, zijn investeringen nodig. We zien geen kans meer om de selectie te versterken met een zelfopgeleide speler. Doordat we zelf geen transfersom kunnen betalen, moeten we ons gedeisd houden en wachten we af."

Budget

Feyenoord heeft nog steeds een negatief eigen vermogen, maar kan een steeds hoger percentage van een ontvangen transfersom herinvesteren. De club heeft nu de vijfde begroting van Nederland en hoopt snel te stijgen op die 'ranglijst'.

"Qua begroting gaan we straks over AZ heen en nu gaan we op jacht naar FC Twente. Daar zijn we trots op, maar we komen nog niet in de buurt van Ajax en PSV. Als we structureel om de titel willen strijden, zal het budget ook omhoog moeten. We presteren nog steeds boven onze macht."

Die prestaties maken het voor Rutten moeilijk om de vertrekkende Ronald Koeman op te volgen. Van Geel is zich ervan bewust dat het verwachtingspatroon rond Feyenoord steeds hoger wordt.

"We hebben er veel vertrouwen in dat Rutten dat gaat oppakken. De afgelopen tijd hebben we op de achtergrond al heel veel contact, daar is Ronald ook van op de hoogte."

"Dat gaat heel goed en de komende tijd kijken we naar de invulling van de staf. Fred weet natuurlijk dat er een flinke uitdaging ligt om het beter te doen. We hebben een geweldige stap gemaakt onder Koeman."

Lees op NUsport het complete interview met Van Geel, dat onder meer gaat over de financiële situatie van Feyenoord en de transferperiode.