De Ronde van Turkije is woensdag geruime tijd stilgelegd. Het peloton kwam tot stilstand nadat de weg spiegelglad was na zware regenval.

"Het regent hier nooit en het is van dat grove asfalt. Dat maakte de weg net een ijsbaan", zegt Belkin-ploegleider Michiel Elijzen vanuit de ploegleiderswagen in Turkije.

"Toen het begon met regenen volgde er direct een valpartij. De renner die viel nam dertig man mee. Het was absoluut een wijs besluit om het stil te leggen."

Na een lange pauze werd de kopgroep van vijf weer op pad gestuurd en op een kleine twee minuten achterstand trok ook het peloton weer in gang.

Meer regen

Toch vraagt Elijzen zich af of de vierde etappe een winnaar zal krijgen. "In de finale zit een beklimming, gevolgd door een korte afdaling en de finish. Daar regent het nu en als we daar weer op natte wegen terechtkomen zal de wedstrijd weer worden stilgelegd."

"Ik verwacht niet dat we daarna nog verder zullen gaan. Dan wordt de hele etappe gewoon geschrapt uit het klassement. Telkens stilleggen en doorgaan heeft ook geen zin."

Na de derde etappe van dinsdag gaat Rein Taaramäe aan de leiding in het algemeen klassement van de Ronde van Turkije. De etappekoers duurt tot en met zondag.