Tottenham Hotspur ontkent woensdag in een verklaring dat ze zich heeft gemeld bij Ajax om trainer Frank de Boer over te nemen.

"We hebben geen enkele club benaderd aangaande het aanstellen van een nieuwe trainer", melden de Londenaren op de clubsite. "Die berichten kloppen niet."

"Het is betreurenswaardig dat we zo'n verklaring moeten geven, maar we vinden het belangrijk om duidelijkheid te verschaffen."

De Boer vertelde aan verschillende media dat Tottenham Hotspur zich heeft gemeld bij Ajax. 

De 43-jarige trainer kondigde aan dat hij na de laatste competitiewedstrijd, zaterdag tegen NEC, zal nadenken over een mogelijke overstap naar de Premier League.

"Tottenham Hotspur moet met een fraai toekomstperspectief en een goede aanbieding komen om me tot een vertrek bij Ajax te verleiden", zei De Boer woensdag.

Kandidaten

De Boer, die Ajax sinds zijn aanstelling in december 2010 vier keer naar de landstitel loodste, zei ook dat er meerdere kandidaten zijn om na deze jaargang in dienst te treden bij de Spurs.

Andere trainers die de leiding van de Spurs op het oog zou hebben zijn Mauricio Pochettino van Southampton en Roberto Martinez van Everton.

De huidige manager van Tottenham is Tim Sherwood, die in december de ontslagen Portugees André Villas-Boas opvolgde.

Sherwoods verbintenis loopt nog door tot halverwege 2015. Begin deze week sprak de voormalige middenvelder zijn ergernis uit dat trainers in de media naar zijn baan hengelen.

Overzicht: Veel gesneuvelde trainersreputaties bij Spurs

'Zonder Frank de Boer wordt Ajax geen kampioen'