Ian Thorpe heeft na een behandeling van drie weken het ziekenhuis verlaten. De Australische zwemlegende lag met infecties zelfs even op de intensive care.

De 31-jarige Thorpe kampte met de naweëen van een schouderoperatie. Er werd zelfs gevreesd dat hij zijn linkerarm niet meer kon gebruiken.

"Het lijkt erop dat de infecties zijn verdwenen. Het kan altijd terugkomen, maar we zijn hoopvol", aldus James Erskine tegen het Australische persbureau AAP.

Thorpe liet vorig jaar weten een vervolg van zijn loopbaan uit zijn hoofd te hebben gezet vanwege de pijnlijke schouder. 

De zwemmer had in 2011 zijn rentree gemaakt in de hoop zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Londen. Daar slaagde hij niet in.

Alcoholverslaving

De afgelopen maanden kwam Thorpe vooral in het nieuws vanwege privéproblemen. Zo werd hij in februari opgenomen in een kliniek nadat hij onder invloed van antidepressiva en pijnstillers een busje probeerde open te breken. De verwarde Thorpe dacht dat een vriend van hem in de bus zat.

In zijn autobiografie, die vorig jaar uitkwam, maakte Thorpe bekend al een groot deel van zijn leven te kampen met een terugkerende depressie en een alcoholverslaving.​

Thorpe won in 2000 als 17-jarige drie keer goud op de Olympische Spelen in Sydney. Vier jaar later in Athene voegde hij daar nog twee keer goud aan toe.