Frank de Boer stelt dat hij niet de enige kandidaat is om na dit seizoen in dienst te treden bij Tottenham Hotspur. De Londenaren hebben volgens de huidige Ajax-coach een lijst opgesteld met potentiële nieuwe managers.

"Bij Liverpool waren er ook meer kandidaten", verwijst De Boer in De Telegraaf naar de belangstelling die de 'Reds' enkele jaren geleden voor hem hadden.

"Tottenham is zich gewoon aan het oriënteren welke trainers haalbaar zijn. En uiteindelijk zullen ze beslissen voor wie ze gaan."

De Boer zal na de laatste competitiewedstrijd, zaterdag tegen NEC, nadenken over een mogelijke overstap naar de huidige nummer zes in de Premier League.

"Tottenham Hotspur moet met een fraai toekomstperspectief en een goede aanbieding komen om me tot een vertrek bij Ajax te verleiden", meldt de 43-jarige oefenmeester die Ajax vier keer naar de landstitel loodste.

"Ik heb een contract tot de zomer van 2017 en weet niet hoe Ajax zich opstelt. En dat Davy Klaassen en Joël Veltman een dringend verzoek aan me deden om niet te vertrekken, is het mooiste wat er is. Dat spelers graag willen dat je blijft. Natuurlijk is dat medebepalend in de beslissing die je neemt."

Overmars

Directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax spreekt de berichtgeving tegen dat Tottenham Hotspur zich officieel in Amsterdam zou hebben gemeld.

"Ze hebben een week of vier geleden informeel gevraagd hoe Franks contractsituatie was en gezegd dat hij op een lijst met meerdere trainers staat."

Sherwood

Andere trainers die de leiding van de Spurs op het oog zou hebben zijn Mauricio Pochettino van Southampton en Roberto Martinez van Everton.

De huidige manager van Tottenham is Tim Sherwood, die in december de ontslagen Portugees André Villas-Boas opvolgde.

Sherwoods verbintenis loopt nog door tot halverwege 2015. Begin deze week sprak de voormalige middenvelder zijn ergernis uit dat trainers in de media naar zijn baan hengelden.

'Zonder Frank de Boer wordt Ajax geen kampioen'