Real Madrid heeft zich ten koste van Bayern München gekwalificeerd voor de finale van de Champions League. Na een 1-0 zege in Spanje was de 'Koninklijke' in de return oppermachtig: 0-4.

Daardoor wordt Bayern, dat de grootste Europese thuisnederlaag ooit leed, dit seizoen niet de eerste club ooit die de titel in de Champions League prolongeert.

Het treffen in de Allianz Arena leek al in een vroeg stadium beslist. Sergio Ramos kopte de bezoekers binnen twintig minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong, waarna Cristiano Ronaldo na een ruim halfuur de wedstrijd in het slot gooide.

De Portugees zorgde in de laatste minuut nog voor een fraai slotakkoord door een vrije trap onder de muur door achter Bayern-goalie Manuel Neuer te schieten: 4-0.

Arjen Robben, die negentig minuten op het veld stond namens de Duitsers, kon ook het tij niet keren voor de ploeg van trainer Josep Guardiola. Daardoor staat er waarschijnlijk voor het eerst sinds 2005 geen Nederlander in de finale van de Champions League.

Finale

Xabi Alonso moet op 24 mei de eindstrijd in Lissabon aan zich voorbij laten gaan. De controlerende middenvelder van de 'Koninklijke' incasseerde een gele kaart in München en is daardoor geschorst.

Real kan in Estádio da Luz de tiende 'cup met grote oren' in de wacht slepen. Eerder waren de Madrilen al de sterkste van Europa in 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000 en 2002.

In de eindstrijd treedt Real aan tegen Chelsea of stadgenoot Atlético. Het eerste duel eindigde in 0-0. Woensdag staat de return op het programma op Stamford Bridge.

Robben: 'Heel duidelijke uitslag, Real was gewoon beter'

Ronaldo verbetert recordaantal treffers Messi

Lahm: 'Als team verantwoordelijkheid dragen'

Ramos: 'Hebben met hart en ziel gespeeld'