Ajax-trainer Frank de Boer gaat serieus nadenken over een overstap naar Tottenham Hotspur.

Dat zei De Boer dinsdag tegenover de NOS.

"De Engelsen hebben zich gemeld bij directeur voetbalzaken Marc Overmars. Ik ga na de laatste competitiewedstrijd op 3 mei nadenken over deze mogelijkheid", aldus de trainer.

"Ik ga praten en luisteren. Daarna laat ik mijn gevoelens spreken."

Tottenham Hotspur meldde zich drie weken geleden al bij Ajax. Louis van Gaal had de club toen laten weten af te zien van een overstap naar de club uit Londen.

"Ik wil iets toevoegen aan een club. Dat mensen kunnen zeggen dat ze de hand van Frank de Boer zien. Liverpool is daar een mooi voorbeeld van. Dat wat Brendan Rodgers daar nu bijvoorbeeld doet."

De Boer (43) fungeert sinds december 2010 als coach van Ajax. Hij loodste de Amsterdammers in 2011, 2012, 2013 en 2014 naar de landstitel. Zijn contract bij Ajax loopt medio 2017 af.

Sherwood

Met nog twee speelrondes te gaan bezet Tottenham Hotspur de zesde plaats in de Premier League. De Londenaren zijn niet meer in de race voor deelname aan de Champions League.

De huidige manager van Tottenham is Tim Sherwood, die in december de ontslagen Portugees André Villas-Boas. Sherwoods verbintenis loopt nog door tot halverwege 2015.

De leiding van Tottenham Hotspur meldde zich vorig jaar december na het ontslag van Villas-Boas ook al bij de zaakwaarnemer van De Boer.

De trainer van Ajax voelde zich vereerd, maar liet toen weten dat hij niets voelde voor een een vertrek naar Engeland. ''Ik heb het prima naar mijn zin bij Ajax en ik heb ook nog een contract tot en met de zomer van 2017'', stelde hij destijds.

'Zonder Frank de Boer wordt Ajax geen kampioen'