De basketballers van Miami Heat hebben zich maandagavond geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs in de strijd om het kampioenschap in de NBA. 

De formatie van LeBron James won ook het vierde duel met Charlotte Bobcats (109-98) en bracht daarmee de stand in de best-of-seven series op 4-0. James zelf kwam in Charlotte tot 31 punten.

In de volgende ronde, de halve finales van de Eastern Conference, neemt de regerend landskampioen het op tegen de winnaar van de play-off tussen Toronto Raptors en Brooklyn Nets.

De stand tussen de Raptors en de Nets is na vier duels 2-2.

In de andere play-offwedstrijd maandag in de Eastern Conference was Atlanta Hawks in eigen huis met 107 tegen 97 te sterk voor Indiana Pacers, die in de best-of-seven series nog wel met 3-2 voor staan.

San Antonio Spurs

In de Western Conference kwam San Antonio Spurs dankzij een zege (93-89) weer op gelijke hoogte met Dallas Mavericks. De stand met nog drie wedstrijden te gaan is daar nu 2-2.

De Spurs leken in Dallas lange tijd op weg naar een veel ruimere zege. De finalist van vorig jaar stond halverwege liefst twintig punten voor maar gaven die voorsprong bijna nog uit handen. 

Manu Ginobili besliste uiteindelijk de wedstrijd in het voordeel van de Spurs met drie vrij worpen. De Argentijn was met 23 punten ook de topschutter van de bezoekers.