Toon Gerbrands is definitief de nieuwe algemeen directeur van PSV. De voormalig volleybalcoach wordt in Eindhoven de opvolger van Tiny Sanders, die per 1 juli vertrekt.

De 56-jarige Gerbrands ondertekent een contract voor vier jaar. Zelf maakte de bestuurder eerder deze maand bekend te stoppen bij AZ.

Onder Gerbrands moet PSV weer prijzen gaan pakken, laat voorzitter Peter Swinkels van de raad van commissarissen weten.

Gerbrands werkt sinds 2002 bij AZ. Met de Alkmaarders pakte hij onder meer de landstitel en de Johan Cruijff Schaal in 2009 en de KNVB-beker in 2013.

Gerbrands leidde AZ door een moeilijke periode heen na het faillissement van hoofdsponsor DSB Bank en het daaropvolgende vertrek van voorzitter Dirk Scheringa. Hij is naar eigen zeggen aan een nieuwe uitdaging toe.

Aansprekend

"Ik was vereerd toen PSV me benaderde voor deze rol'', vertelt Gerbrands op de website van PSV. ''Het topsportklimaat in Eindhoven, de vele mogelijkheden en de langetermijnvisie van de club zijn zeer aansprekend.''

PSV bleeft een vrij teleurstellend seizoen, waarin plaatsing voor Europees voetbal nog moet worden afgedwongen op de laatste speeldag. ''Ik verheug me op een veelomvattende uitdaging bij een grote club", kijkt Gerbrands vooruit naar zijn periode in Eindhoven.