De Washington Wizards hebben zondagavond een grote stap gezet richting de tweede ronde in de play-offs van de NBA.

De formatie van coach Randy Wittman won met 98-89 van de Chicago Bulls, waardoor ze op een 3-1 voorsprong is gekomen in de serie.

De eerste club die vier overwinningen boekt, kwalificeert zich voor de volgende fase.

De Wizards maakten de eerste veertien punten en kwamen eigenlijk geen moment in de problemen, hoewel de Bulls een sterk laatste kwart beleefden.

Met 30 punten was Trevor Ariza het meest productief aan de zijde van de Wizards, Taj Gibson noteerde 32 punten namens de Bulls.

De Wizards, die jagen op hun derde zege in de play-offs sinds de jaren zeventig, kunnen de klus dinsdagavond in Chicago afmaken.

Trail Blazers

Ook de Portland Trail Blazers hebben nog maar één overwinning nodig voor het bereiken van de volgende ronde.

De Trail Blazers zetten na een verlenging de Houston Rockets aan de kant (123-120) en leiden met 3-1 in de serie.

LaMarcus Aldridge zorgde voor 29 punten en 10 rebounds voor Portland, dat in 2000 voor het laatst de eerste ronde van de play-offs overleefde.

Warriors

Bij het treffen tussen de Golden State Warriors en de Los Angeles Clippers staat het 2-2 na een triomf van de Warriors in de vierde wedstrijd.

Het werd 118-97 na vooral een sterke beginfase van Golden State. Stephen Curry was de grote uitblinker bij de Warriors met liefst 33 punten, waarvan zeven keer een driepunter.

Raptors

De Toronto Raptors herstelden de balans in de serie tegen de Brooklyn Nets. Dankzij een 87-79 zege voor de Raptors staat het na vier wedstrijden 2-2.

De Raptors maakten liefst 35 punten in het eerste kwart. Daarna stokte de productie (in het tweede en derde kwart noteerde de ploeg bij elkaar opgeteld 32 punten), maar in de slotfase heerste Toronto weer.

DeMar DeRozan en Kyle Lowy tekenden voor respectievelijk 24 en 22 punten namens de Raptors.

Overzicht NBA: Play-offteams in Eastern Conference​

Overzicht NBA: Play-offteams in Western Conference