Doelman Jasper Cillessen erkent dat Ajax' kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo niet sprankelend was en daarmee wellicht tekenend voor het seizoen van de Amsterdammers.

"Ja, misschien is dat wel zo. Maar op de momenten dat we het dit seizoen moesten laten zien, hebben we dat wel gedaan. In Almelo hebben we ook weer resultaat geboekt", stelt Cillessen.

In de laatste minuten gooiden Heracles Almelo en Ajax het zondag op een salonremise. De hoofdstedelingen waren met het 1-1 gelijkspel zeker van de landstitel, terwijl de club uit Overijssel met een remise verzekerd zou zijn van handhaving.

"Helaas is het niet echt gelukt om revanche te nemen voor de 5-1 nederlaag van vorige week in de bekerfinale tegen PEC Zwolle, maar de schaal vergoedt veel", aldus Cillessen, die pas laat door had dat Heracles en Ajax in de slotfase opteerden voor een salonremise.

"Vijf minuten voor tijd zag ik het. Ik lette steeds op, voor het geval Heracles de lange bal zou spelen. Pas toen ik zag dat ze bij Heracles de bal achterin door elkaars benen speelden wist ik dat het wel klaar was."

"Tja, ik had liever dik gewonnen, maar soms moet je gewoon doen wat nodig is. Ik kan me herinneren dat PSV ook ooit zo kampioen werd, bij FC Groningen."

NEC

Ajax sluit het seizoen zaterdag af met een thuiswedstrijd tegen NEC, de oude club van Cillessen. De keeper wil gewoon spelen, hoewel hij er mede voor kan zorgen dat de Nijmegenaren degraderen.

"Natuurlijk hoop ik dat NEC niet degradeert", vertelt Cillessen, die de jeugdopleiding bij NEC doorliep en in het seizoen 2010/2011 eerste keeper was in De Goffert.

"Het houdt me ook bezig. Ik ben blij dat Roda JC ook verloren heeft waardoor NEC niet helemaal onderaan staat. Maar als ik zondag moet keepen ga ik er wel alles aan doen om die wedstrijd te winnen, al zal NEC daar niet blij mee zijn."

Trainer Frank de Boer liet eerder doorschemeren dat hij als het kampioenschap is veiliggesteld mogelijk Kenneth Vermeer opstelt om zijn kansen op een plek in de WK-selectie van Oranje te vergroten.

Maar als het aan Cillessen ligt speelt hij gewoon de laatste wedstrijd van dit seizoen. "Ik ben een sportman. Ik wil altijd spelen, ook nu de titel binnen is."

De Boer: 'Collectief is rode draad voor titels'

Overzicht: De weg van Ajax naar de titel